Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2020

Військова прокуратура досліджує обставини ДТП, за участі солдата Нацгвардії України, внаслідок якої загинули водій та пасажир автівки

/

Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 415 КК України (Порушення правил водіння або експлуатації машин).
За даними слідства, 20.07.2020, зі сторони м. Запоріжжя у напрямку м. Харків, на території Синельниківського району, під час руху колони військової техніки однієї з військових частин Нацгвардії України водій ЗІЛ-131 з невідомих причин виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з легковим автомобілем «Daewoo Lanos».
В результаті дорожньо-транспортної пригоди водій та пасажир легкової автівки загинули, ще троє пасажирів перебувають у важкому стані.
Наразі 20-річний водій військової машини затриманий в порядку ст. 208 КПК України.
Вказаній особі планується повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, та готується звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.
З метою встановлення обставин та причин дорожньо-транспортної пригоди на місці працюють прокурори Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону та слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Полтава.
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2733