Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2020

На Херсонщині командира військової частини судитимуть за заподіяну шкоду державному бюджету на загальну суму понад 285 тис. грн

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Мелітополі закінчили досудове розслідування кримінального провадження та направили до суду обвинувальний акт щодо командира однієї з військових частин Херсонської області, якого обвинувачено у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення військової службової особи до служби, що заподіяло істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) КК України.
Слідством установлено, що у період з 01.05.2017 по 31.03.2019 підполковник, в порушення вимог чинного законодавства, вчинив недбале ставлення до служби, а саме видав незаконний наказ щодо організації харчування особового складу, що завдало збитків інтересам держави на загальну суму понад 285 тис. гривень.
За скоєний злочин обвинуваченому загрожує від п’яти до семи років позбавлення волі.
 
Водночас, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1451