Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2020

Державного реєстратора одного з комунальних підприємств Одещини повідомлено про підозру

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України, слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області 05.08.2020 повідомили державному реєстратору одного з комунальних підприємств Одеської області про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 362 (несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, особою, яка має право доступу до неї, що заподіяло значну шкоду) КК України.
Слідством установлено, що державний реєстратор одного з комунальних підприємств Одеської області, 29.01.2018, за відсутності правових підстав, здійснив дії в автоматизованій системі Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, а саме прийняв рішення по скасуванню обтяження (арешту) ДП «Одеський автомобільний ремонтний завод», що у подальшому призвело до позбавлення держави в особі Міністерства оборони України права власності на вищевказаний об’єкт нерухомості – цілісний майновий комплекс, розташований за адресою: вул. Артилерійська, 4, м. Одеса, в результаті чого завдано майнову шкоду в розмірі вартості наведеного об’єкта нерухомості – цілісного майнового комплексу, на загальну суму 8 263 000 гривень.
За скоєний злочин підозрюваному загрожує від трьох до шести років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Досудове розслідування триває.
 
Водночас, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1607