Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2020

На Херсонщині судитимуть командира роти військової частини за недбале ставлення до служби, яке призвело до загибелі 6 військовослужбовців

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Мелітополі завершили 05.08.2020 досудове розслідування кримінального провадження та направили до суду обвинувальний акт щодо командира роти однієї з військових частин Херсонської області, якого обвинувачено у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 425 (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.
Слідством установлено, що у період з 30.01.2015 по 01.02.2015 капітан вчинив недбале ставлення до служби, а саме прийняв рішення про розміщення та перебування особового складу підпорядкованої йому роти в приміщенні покинутої ферми, не вживши необхідних заходів протипожежної безпеки, не забезпечивши належного рівня військової дисципліни, у зв’язку із чим, внаслідок пожежі, що сталась 01.02.2015 загинули 6 військовослужбовців та 5 отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.
За скоєний злочин обвинуваченому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.
 
Водночас, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1607