Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2020

На Дніпропетровщині затримано працівника поліції, який вимагав хабаря від підприємця

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України, слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві та співробітниками Управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди заступником начальника сектору привенцї Соборного відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області.
Слідством установлено, що вказаний правоохоронець 07.08.2020 отримав від громадянина М неправомірну вигоду у сумі 10 тис. грн, за невтручання у підприємницьку діяльність одного з товариств з обмеженою відповідальністю.
Одразу після отримання грошових коштів, правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі проводяться першочергові слідчі дії. Триває обшук у Соборному відділенні поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області.
Також готується повідомлення про підозру у вчиненні корупційного злочину передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України, а також клопотанням про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.
 
 
Водночас, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1913