Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2020

Державного реєстратора взято під варту з можливістю внесення застави 8,2 млн грн

/

За клопотанням слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області, погодженого із Військовою прокуратурою Одеського гарнізону, державному реєстратору одного з комунальних підприємств Одеської області, який за відсутності правових підстав, здійснив дії в автоматизованій системі Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Як альтернативу, визначено можливість внесення застави в розмірі 8 млн грн. Відповідне рішення ухвалив 06.08.2020 Київський районний суд міста Одеси.
Нагадаємо, що державний реєстратор одного з комунальних підприємств Одеської області, за відсутності правових підстав, здійснив дії в автоматизованій системі Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, а саме прийняв рішення по скасуванню обтяження (арешту) ДП «Одеський автомобільний ремонтний завод», що у подальшому призвело до позбавлення держави в особі Міністерства оборони України права власності на вищевказаний об’єкт нерухомості – цілісний майновий комплекс, розташований за адресою: вул. Артилерійська, 4, м. Одеса, в результаті чого завдано майнову шкоду в розмірі вартості наведеного об’єкта нерухомості – цілісного майнового комплексу, на загальну суму 8 263 000 гривень
Досудове розслідування триває.
 
 
Водночас, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1549