Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2020

На хабарі у 350 доларів США затримано службову особу Білгород-Дністровського прикордонного загону

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України, слідчі Другого слідчого відділу СУ Територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області та відділу ВВБ по Білгород-Дністровському прикордонному загону ГВ ВВБ «Південь» ДПС УКРАЇНИ задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою Білгород-Дністровського прикордонного загону.
За даними слідства, інспектор одного з відділів прикордонного загону вимагав та одержав неправомірну вигоду в сумі 350 доларів США за непритягнення до відповідальності та сприянні у незаконному перетинанні державного кордону України громадянином Б., а також за «допомогу» у незаконному переміщенні через державний кордон України підакцизної групи товарів – тютюнових виробів.
11.08.2020, після вчинення злочину, правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі проводяться огляд місця події та інші слідчі дії.
Крім того, затриманій особі планується повідомлення про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.
 
 
Водночас, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2253