Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2020

На Дніпропетровщині за намагання підкупити керівника відділу поліції затримано громадянина Азербайджану

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України, спільно з працівниками слідчого управління ГУНП у Дніпропетровській області та Дніпропетровського управління Департаменту ВБ Національної поліції України, задокументовано факт надання неправомірної вигоди заступнику начальника Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області громадянином Азербайджану.
Установлено, що за непритягнення до адміністративної відповідальності за реалізацію баштанних на території м. Кривий Ріг, без належного дозволу, вказаний громадянин запропонував керівнику місцевого відділу поліції неправомірну вигоду в сумі 14 000 грн щомісячно.
12.08.2020, після передачі вказаної суми хабаря, яка відбувалась під контролем правоохоронців, правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі проводяться першочергові слідчі дії й обшуки за місцем проживання затриманого.
Крім того, вказаній особі готується повідомлення про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.
 
Водночас, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1767