Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2020

На хабарі у 48 тис. грн затримано заступника начальника Нікопольського УЗМДВ – депутата Нікопольської районної ради

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України, працівники слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області Департаменту стратегічних розслідувань НПУ, на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрили заступника начальника Нікопольського управління захисних масивів дніпровських водосховищ.
Установлено, що за прийняття рішення про надання в оренду майна Нікопольського управління захисних масивів дніпровських водосховищ, а також складання і підписання договору оренди майна комерційній структурі заступник начальника, який є депутатом Нікопольської районної ради від ВО «Батьківщина», вимагав від керівника приватного підприємства неправомірну вигоду в розмірі 48 000 гривень.
19.08.2020 безпосередньо після одержання вказаної суми хабаря посадовця затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі тривають першочергові слідчі дії та обшуки за місцем роботи затриманого.
Також вказаній особі планується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування триває.
 
Водночас, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1997