Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2020

700 доларів США за непридатність до строкової військової служби: на Запоріжжі повідомили про підозру лікарю-невропатологу ВЛК Запорізького ОВК

/

Військова прокуратура Запорізького гарнізону Південного регіону України, в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні, за оперативного супроводження 5 управління ГУ ВКР ДКР СБ України, задокументували факт одержання неправомірної вигоди лікарем-невропатологом КНП «Запорізька обласна клінічна лікарня».
Установлено, за вирішення питання щодо визнання громадянина Б. непридатним до військової строкової служби за станом здоров’я вказаний лікар, член військово-лікарської комісії Запорізького об’єднаного військового комісаріату, прохав надати йому неправомірну вигоду в розмірі 700 доларів США.
У четвер, 20.08.2020, після одержання частини неправомірної вигоди у розмірі 200 доларів США, лікарю повідомлено про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України.
Наразі тривають першочергові слідчі дії, проводяться обшуки.
Крім того, вирішується питання щодо звернення до суду з клопотанням про обрання лікарю запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Запорізькій області.
                                                               
Водночас, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2219