Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2020

На хабарництві військова прокуратура затримала першого заступника начальника Управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області

/

Військова прокуратура Запорізького гарнізону Південного регіону України, в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні, спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі, та за оперативного супроводження УСР в Запорізькій області ДСР НП України на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрили першого заступника начальника Управління Державної міграційної служби України в Запорізькій області – начальника відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції.
Установлено, що вказана посадова особа вимагала та одержала від громадянина С. неправомірну вигоду в розмірі 2500 дол. США за прийняття рішення щодо набуття громадянства України особою без громадянства.
Одразу після скоєння злочину, 25.08.2020, правопорушницю затримали в порядку ст. 208 КПК України.
Крім того, раніше, 21.07.2020, Військова прокуратура Запорізького гарнізону Південного регіону України, в межах цього кримінального провадження, задокументувала факт одержання першим заступником начальника Управління ДМС України в Запорізькій області неправомірної вигоди у розмірі 4000 гривень від громадянина С. за виготовлення документів, необхідних для отримання близькими родичами останнього паспортів громадянина України для виїзду за кордон.
Наразі тривають першочергові слідчі дії, проводяться обшуки за місцем роботи затриманої.
Також вирішується питання щодо повідомлення правопорушниці про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368 КК України, та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування триває. 
Водночас, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 2125