Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2020

Молодшого сержанта ЗС України за «самоволку» засуджено до 6 місяців арешту з триманням на гауптвахті

/

Вироком Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області військовослужбовця, призваного до лав Збройних Сил України за мобілізацією, визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України (Самовільне залишення військової частини або місця служби), та із застосуванням ст. 69 КК України засуджено до арешту строком на 6 місяців, з відбуванням покарання на гауптвахті.
У суді доведено, що наприкінці березня 2016 року військовослужбовець однієї з військових частин Дніпропетровської області, з метою тимчасово ухилитися від проходження військової служби, самовільно, без поважних причин, залишив військову частину та був відсутній до серпня 2017 року.
«Вільний» від служби час молодший сержант проводив на власний розсуд, про своє місцезнаходження до органів військового чи цивільного управління не заявляв.
Під час винесення вироку суд урахував щире каяття обвинуваченого, активне сприяння розкриттю злочину, позитивну службову характеристику, участь в ООС, намір продовжувати службу в Збройних Силах України та утримання двох неповнолітніх дітей.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 1790