Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2020

У зв’язку зі смертю генерал-майора юстиції Соболєва Олексія Тихоновича Військова прокуратура Південного регіону України висловлює щирі співчуття його родині та близьким родичам

/

27 серпня після довготривалої хвороби на 75 році життя не стало Соболєва Олексія Тихоновича, колишнього військового прокурора Південного регіону України, генерал-майора юстиції у відставці.
У ці скорботні дні колектив Військової прокуратури Південного регіону України висловлює щирі співчуття рідним та близьким. Ми розділяємо Ваше горе та сумуємо разом з Вами.
Пам'ять про Олексія Тихоновича буде завжди зберігатися у наших серцях.
Для кожного з нас він запам’ятався талановитим військовим юристом, людиною зі стійким духом, справжнім патріотом, відданим своїй державі, офіцером-фронтовиком, справедливим, вимогливим та мудрим керівником.
Він був взірцем, зразком відданості, героїзму та професіоналізму, людиною, яка зробила неоціненний вклад в розбудову нашої правової держави.
Коротко про біографію: закінчив Благовіщенське командне танкове училище, проходив військову службу у Забайкальському військовому окрузі на посаді командира танкової роти, на якій за зразкове виконання важких бойових задач був нагороджений Орденом Червоної Зірки.
У 1974 році отримав другу вищу освіту, закінчив військово-юридичний факультет Військової академії.
В органах прокуратури свій шлях Олексій Тихонович за власним бажанням розпочав у найвіддаленішому та одному з найскладніших за своєю криміногенною обстановкою Тіксінському гарнізоні, далі проходив службу у військових прокуратурах  Забайкальського військового округу та Північній групі військ.
За час проходження служби обіймав різні посади, у тому числі заступника військового прокурора Прикарпатського військового округу та першого заступника військового прокурора Чорноморського Флоту.
У 1993 році призначений військовим прокурором Одеського військового округу, у подальшому – військовим прокурором Південного регіону України, яку обіймав до 2000 року.
Указом Президента України від 20 серпня 1993 року № 344/93 йому присвоєно військове звання генерал-майора юстиції.
У 2000 році Олексій Тихонович був звільнений з військової служби та органів прокуратури з виходом у відставку за вислугою років.
Світлі спогади про Соболєва Олексія Тихоновича, людину, яка чесно і гідно прожила своє життя, вірно служила своїй Батьківщині, назавжди залишиться у пам’яті колективу військової прокуратури.
Вічна пам`ять та нехай земля йому буде пухом…

кількість переглядів: 1675