Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2020

Солдата на Миколаївщині судитимуть за необережне знищення та пошкодження військового майна

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Миколаївського гарнізону Південного регіону України 28.08.2020 до Миколаївського районного суду Миколаївської області направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням солдата однієї з військових частин ЗС України у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 412 КК України (Необережне знищення або пошкодження військового майна).
Вказаний військовослужбовець обвинувачується в тому, що 31.12.2019, перебуваючи в наметовому містечку військової частини, на території 235 Міжвидового центру підготовки підрозділів о 5-й годині ранку, та діючи зі злочинною недбалістю, в порушення вимог діючого законодавства, під час відпочинку особового складу в польовому наметі, закинув до печі побутове сміття. Від цього стався вибух та спричинено пожежу, полум’я якої поширилось на сусідні намети.
Внаслідок пожежі інший військовослужбовець, молодший сержант, отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.
Крім того, державі завдано збитків на загальну суму понад 2 млн гривень.
Під час досудового розслідування обвинувачений добровільно відшкодував частину завданих збитків на загальну суму 64 тис. гривень.
Військова прокуратура Миколаївського гарнізону також заявила цивільний позов про стягнення з підозрюваного на користь держави завданих збитків на суму 2 182 626,88 гривень.
Подальшу долю військовослужбовця вирішуватиме суд.
За скоєне правопорушення йому загрожує тримання у дисциплінарному батальйоні на строк до 2-х років або позбавлення волі на строк до 3-х років.

кількість переглядів: 1672