Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2020

Військова прокуратура забезпечила стягнення 3,3 млн гривень господарських санкцій з ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському»

/

Господарський суд м. Києва задовольнив позов військового прокурора Миколаївського гарнізону та зобов’язав ПрАТ «Завод “Кузня на Рибальському”» сплатити 3,3 млн грн державному підприємству «Миколаївський суднобудівний завод» ДК «Укроборонпром» за поставлену продукцію оборонного призначення.
Разом із стягненням суми основної заборгованості – 2,7 млн грн, відповідача притягнуто до господарсько-правової відповідальності у виді штрафу та пені на суму 0,6 млн гривень.
Під час судового розгляду встановлено, що ДП «Миколаївський суднобудівний завод» надало ПрАТ «Завод “Кузня на Рибальському”» продукцію оборонного призначення.
Однак, упродовж 5 місяців «недобросовісне» акціонерне товариство за поставлену продукцію не розрахувалось, що, в умовах особливого періоду, поставило під загрозу виконання оборонним підприємством інших контрактів.
Отже, за принципової позиції військової прокуратури захищено інтереси держави, в особі ДК «Укроборонпром», та застосовано господарські санкції до ПрАТ «Завод “Кузня на Рибальському”» для збереження стабільної роботи оборонно-промислового комплексу держави.
Наразі військова прокуратура гарнізону вживає заходи щодо забезпечення реального виконання рішення суду.

кількість переглядів: 1619