Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2020

На Херсонщині військова прокуратура викрила масштабну «наркоплантацію» та запобігла розповсюдженню канабісу (ФОТО)

/

За процесуального керівництва військової прокуратури Херсонського гарнізону двом уродженцям Луганської області повідомлено про підозру за фактом посіву або вирощування снотворного маку чи конопель (ч. 2 ст. 310 КК України).
За даними слідства, на території Херсонської області упродовж тривалого часу вирощували канабіс в промислових масштабах та з використанням сучасних технологій. Правоохоронцями задокументовано та вилучено понад 2 тис кущів конопель, вартість яких на «чорному ринку», за попередніми оцінками – 50 млн грн.
 
Наразі вживаються заходи щодо встановлення інших членів злочинного угруповання, а також перевіряється інформація про можливу участь військовослужбовців у протиправній діяльності.
Викрито масштабне незаконне вирощування конопель прокурорами спільно зі спецпідрозділом «Альфа» СБУ, співробітниками УСБ України та слідчими Головного управління Нацполіції в Херсонській області.
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1414