Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2020

За підбурювання до хабаря – 34 тис. грн штрафу та заборона обіймати посади у Державній прикордонній службі

/

Вироком Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області офіцера відділення проходження служби особовим складом відділу кадрів Білгород-Дністровського прикордонного загону Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України.
За результатами судового розгляду військовослужбовця, відповідно до ч. 1, ч. 3 ст. 70 КК України, засуджено до покарання у виді штрафу в розмірі 2 000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 34 000 грн, та позбавлено права обіймати посади у підрозділах Державної прикордонної служби України строком на 1 рік.
У суді встановлено, що вказана посадова особа, підбурила колишнього військовослужбовця до надання неправомірної вигоди начальнику групи правового забезпечення Білгород-Дністровського прикордонного загону за юридичне обґрунтування законності виплати індексації грошового забезпечення. Не маючи насправді наміру передавати хабар, зловмисник, шляхом такого обману отримавши 10 тис. грн, сподівався розпорядитися цими коштами на власний розсуд.
Публічне обвинувачення підтримувала Військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

кількість переглядів: 1602