Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2020

У Дніпрі військовослужбовця-контрактника засуджено до 1 року тримання в дисбаті

/

Вироком Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська від 08.10.2020 військовослужбовця військової служби за контрактом, однієї з військових частин ЗС України, дислокованої в Дніпропетровській області, визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України (Самовільне залишення військової частини або місця служби).
За результатами судового розгляду військовослужбовця засуджено до 1 року тримання у дисциплінарному батальйоні. 
У суді доведено, що він, 11 серпня 2020 року, з метою тимчасово ухилитися від виконання обов’язків військової служби, без поважних причин, самовільно залишив розташування військової частини та незаконно перебував поза її межами.
15 вересня 2020 року військовослужбовця затримали органи правопорядку за місцем проживання, який «вільний» час проводив на власний розсуд, жодних мір до повернення на службу не приймав, про своє місцезнаходження до органів військового чи цивільного управління не заявляв.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

кількість переглядів: 1552