Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2020

На Одещині командира та старшину роти матеріального технічного забезпечення військової частини викрито на хабарництві

/

Військова прокуратура Одеського гарнізону, в рамах здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні, спільно зі співробітниками СУ ГУНП та ГВ БКОЗ в Одеській області, задокументувала протиправну діяльність командира роти матеріального технічного забезпечення військової частини однієї з військових частин ЗС України.
Установлено, що вказаний військовослужбовець, за непритягнення до дисціплінарної відповідальності, погодження відповідних внутрішніх документів, які необхідні військовослужбовцям для подальшого вступу до військових вишів та інші «послуги», вимагав від підлеглих від 200 до 500 дол. США неправомірної вигоди.
Зокрема, за не ініціювання проведення службового розслідування щодо військовослужбовця К., у зв’язку із порушенням ним порядку несення військової служби, та не ініціювання його переведення з військової служби за контрактом на строкову військову службу, командир роти, за пособництва старшини роти цієї ж частини, вимагав від нього неправомірну вигоду в сумі 200 доларів США.
У четвер, 22.10.2020, перебуваючи на території військової частини у м. Одесі, зловмисники одержали другу частину обумовленої суми хабаря в розмірі 3000 гривень.
Наразі проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії, тривають обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів, по завершенні яких буде вирішено питання щодо затримання підозрюваних в порядку ст. 208 КПК України.
Крім того, вказаним особам готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1538