Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2020

Спеціалізована прокуратура Південного регіону попередила незаконну забудову земельної ділянки військового містечка площею 3,7 га в Одесі

/

Господарський суд Одеської області порушив провадження у справі за позовом керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону в інтересах держави в особі Міноборони України до Південного управління капітального будівництва та одного з комерційних підприємств.
У позові Прокуратура вимагає визнати недійсним договір про будівництво багатоповерхових житлових будинків на земельній ділянці площею 3,7 га військового містечка, що розташоване на просп. Небесної Сотні, в економічно привабливому районі м. Одеси.
Установлено, що, виконуючи рішення Міністра оборони України, військова частина передала Південному УКБ частину земельної ділянки військового містечка № 10 з розташованими на ній будівлями та спорудами для будівництва житла безквартирним військовослужбовцям.
Однак, Південне УКБ, порушуючи Закон України «Про використання земель оборони» та інші підзаконні акти, одноосібно, без оголошення конкурсу, уклало з приватною комерційною структурою договір про будівництво багатоповерхових житлових будинків та угоду, за якою всі права та обов’язки переходять до іншого підприємства.
Разом з тим з’ясовано відсутність відомостей про включення земельної ділянки вказаного військового містечка у відповідний перелік земельних ділянок, на яких заплановано будівництво житла для військовослужбовців.
Наразі судовий розгляд справи триває.

кількість переглядів: 1342