Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2020

7,5 млн грн бюджетних коштів привласнив керівник підприємства на Одещині

/

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону, спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Одеській області, завершили досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за підозрою керівника одного із комерційних підприємств у заволодінні бюджетними грошовими коштами в розмірі 7,5 млн грн (ч. 1 ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
Вказані кошти, виділені Південним ТерКЕУ, були призначенідля будівництва 2-х казарм поліпшеного планування у м. Подільськ Одеської області.
Під час досудового розслідування встановлено, що у 2018 році керівник комерційного підприємства, разом із інженером технічного нагляду, до офіційних документів – актів приймання виконаних робіт, внесли недостовірні відомості про завищення обсягів підрядних робіт, які фактично підприємство не виконало. Внаслідок цього директор заволодів бюджетними грошовими коштами в розмірі 7,5 млн грн, якими розпорядився на власний розсуд.
23 жовтня 2020 року обвинувальний акт за обвинуваченням директора комерційного підприємства у скоєнні вищевказаних правопорушень, направлено до суду для розгляду по суті.
Стосовно інженера технічного нагляду, який погоджував акти приймання виконаних робіт із вказаними в них завищеними обсягами підрядних робіт, прокурори склали обвинувальний акт за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України, який 12 жовтня 2020 року направили до суду для розгляду по суті.

кількість переглядів: 1442