Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2020

У Білгород-Дністровську на хабарі затримано прикордонника

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою Білгород-Дністровського прикордонного загону (ч. 3 ст. 368 КК України).
За матеріалами слідства, інспектор прикордонної служби «Старокозаче» Білгород-Дністровського прикордонного загону, за непритягнення до встановленої законом відповідальності та сприянні у незаконному переміщенні через державний кордон України 50 коробів підакцизної групи товарів – тютюнових виробів, вимагав від цивільної особи неправомірну вигоду в сумі 1000 доларів США.
28 жовтня 2020 року після одержання всієї суми хабаря прикордонника затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі тривають першочергові слідчі дії, за результатами яких затриманій особі буде повідомлено про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення. Також заплановано звернення до суду з клопотаннями про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
Протиправну діяльність прикордонника припинено спільно зі співробітниками УСБУ в Одеській області та відділу внутрішньої безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загону Державної прикордонної служби України.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Другого слідчого відділу слідчого управління Територіального управління ДБР, розташованого
у м. Миколаєві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1469