Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2020

Хабар за призначення на посаду в Міноборони – на Одещині затримано цивільну особу

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди громадянкою Б. (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, вказана особа, діючи за попередньою змовою з невстановленими посадовими особами Міноборони України, вимагала від громадянина К. неправомірну вигоду в сумі 10 000 дол. США за сприяння у призначенні його на керівну посаду в Головному управлінні майна та ресурсів Міноборони України.
05 листопада 2020 року, після одержання частини обумовленої суми хабаря у виді 5000 дол. США, громадянку затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру та обрання запобіжного заходу. Також встановлюється причетність інших осіб до вчинення злочину.
Протиправну діяльність громадянки припинено спільно зі співробітниками військової контррозвідки Департаменту контррозвідки СБУ.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Слідчого управління Головного Управління Нацполіції України в Одеській області.

кількість переглядів: 1347