Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2020

Військова прокуратура досліджує обставини зіткнення військового тягача з мікроавтобусом у Лиманському районі

/

Військова прокуратура Одеського гарнізону за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в Лиманському районі Одеської області між тягачем, що транспортував військову техніку, та «Mercedes Sprinter», 17 листопада 2020 року внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 425 КК України (Недбале ставлення до військової служби).
У ході слідства перевіряється версія про недбале ставлення до військової служби посадових осіб однієї з військових частин Одеської області, невжиття ними заходів, спрямованих на супровід негабаритної військової техніки автомобільною дорогою, а також недотримання вимог безпеки при евакуації озброєння, що призвело до зіткнення 15 листопада 2020 року військового тягача з «Mercedes Sprinter». В результаті ДТП постраждала пасажирка цивільного авто, яку з переломами плеча, стегна та ребер ушпиталили.
Наразі призначено трасологічну та автотехнічну експертизи, а також досліджується причетність інших осіб до вчинення правопорушення.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві. Процесуальне керівництво – Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1954