Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2020

Службова недбалість під час будівництва – на Одещині судитимуть інженера технічного нагляду

/

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону, спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Одеській області, 17.11.2020 завершили досудове розслідування кримінального провадження та направили до суду обвинувальний акт за підозрою інженера технічного нагляду у вчиненні службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
Досудовим розслідуванням установлено, що у 2018 році інженер технічного нагляду, під час будівництва їдальні для військовослужбовців на території військової частини в Одеській області, неналежно виконуючи свої обов’язки, погодив директору комерційного підприємства – підрядника акти приймання виконаних робіт, до яких було внесено недостовірні відомості про обсяги та вартість робіт. Однак, фактично ці роботи підприємство не виконувало.
Як наслідок, на рахунки комерційної структури незаконно перераховано бюджетні грошові кошти в сумі 3,1 млн гривень, якими директор підприємства заволодів та розпорядився на власний розсуд.
 
Нагадаємо, що прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону в квітні 2020 року повідомили про підозру директору підприємства, який здійснював будівництво їдальні для військовослужбовців, за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України (Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах та службове підроблення).
Станом на сьогодні вказану особу оголошено в розшук у зв’язку із його переховуванням від органів досудового розслідування та суду.
 
Довідково: санкція статті, передбаченої ч. 2 ст. 367 КК України (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки), передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від ста до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1423