Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2020

Незаконно заволодів транспортним засобом – на Дніпропетровщині судитимуть військовослужбовця

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України слідчі Новомосковського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області закінчили досудове розслідування кримінального провадження та направили до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця однієї із військових частин ЗС України за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом (ч. 1 ст. 289 КК України).
За даними слідства, військовослужбовець військової служби за контрактом обвинувачується в тому, що він 30 вересня 2020 року, перебуваючи у смт. Черкаське Новомосковського району Дніпропетровської області, не маючи будь-якого дозволу та права на користування транспортним засобом, з метою використання у власних потребах, незаконно заволодів автомобілем марки «ВАЗ 21061», який належить іншому громадянину, та поїхав на ньому з місця злочину по своїх справах.
За скоєне правопорушення військовослужбовцю загрожує покарання у виді штрафу від 1000 до 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1132