Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2020

У Дніпрі уродженець Азербайджану постане перед судом за спробу підкупу поліцейського

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України до суду направлено обвинувальний акт стосовно уродженця республіки Азербайджан за фактом спроби підкупу посадової особи одного з місцевих відділів поліції Дніпропетровської області (ч. 1 ст. 369-2 КК України).
За даними слідства, іноземний громадянин обвинувачується в тому, що він 03.08.2020, перебуваючи в службовому кабінеті поліції, запропонував тимчасово виконувачу обов’язків заступника начальника відділення поліції Дніпропетровської області неправомірну вигоду в сумі 1000 доларів США щомісячно.
Вказані кошти призначалися за вплив на прийняття рішення підлеглими працівниками щодо неперешкоджання здійснення незаконної підприємницької діяльності громадянина на території м. Кривий Ріг та Дніпропетровської області, а також невилучення товару і нескладання протоколів про адміністративні правопорушення. 
12.08.2020, під час надання частини обумовленої суми хабаря в розмірі 13 тис. 800 грн, протиправну діяльність громадянина припинили правоохоронці, затримавши його «на гарячому».
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1187