Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2020

Заволодів 5,5 млн грн бюджетних коштів ‒ судитимуть керівника підприємства-будівельника казарм у Миколаєві

/

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону 17.12.2020 направили до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням керівника одного із комерційних підприємств у заволодінні бюджетними грошовими коштами в розмірі 5,5 млн грн та вчиненні службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
За даними слідства, вказану особу обвинувачують в тому, що він, у 2018 році, під час виконання договорів на будівництво 3-х казарм поліпшеного планування у м. Миколаєві, до офіційних документів – актів приймання виконаних робіт вніс неправдиві відомості про завищення обсягів підрядних робіт, які фактично підприємство не виконувало.
Внаслідок цього керівник товариства заволодів бюджетними грошовими коштами в розмірі 5,5 млн грн, виділеними на будівництво вказаних об’єктів, якими розпорядився на власний розсуд, зокрема, на цілі, не пов’язані з будівництвом військових об’єктів.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Одеській області.
Під час досудового розслідування прокурор, в інтересах держави, заявив до підозрюваного цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1384