Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2020

Військовослужбовець Національної гвардії України, з вини якого загинули водій та пасажир автівки, постане перед судом

    

За процесуального керівництва Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону, 21.12.2020 до суду направлено обвинувальний акт стосовно солдата військової частини Національної гвардії України, який  порушив правила водіння транспортної військової машини (ч. 2 ст. 415 КК України).
За даними слідства, у липні 2020 року, під час руху колони військової техніки по автодорозі сполученням «Харків – Сімферополь», зазначений військовослужбовець, керуючи військовим автомобілем ЗІЛ-131, не переконався в безпечності виконуваного ним маневру, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з легковим автомобілем «Daewoo Lanos».
Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій та пасажир легкової автівки отримали травми, несумісні з життям, інші троє пасажирів ‒ тілесні ушкодженні різного ступеня тяжкості.
Стосовно обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтава.
 
          Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

кількість переглядів: 1078