Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2021

Спеціалізована прокуратура Південного регіону досліджує обставини ДТП, внаслідок якої загинула дворічна дитина

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).
Попередньо встановлено, що 12.01.2021, о 10-й ранку, водій автомобіля «Daewoo Nexia», військовослужбовець однієї з військових частин ЗС України, під час повороту ліворуч на регульованому перехресті вулиць Сучкова та Зіни Білої м. Новомосковська Дніпропетровської області, не надав перевагу в русі автомобілю «Volkswagen Polo», який рухався йому назустріч, що спричинило зіткнення.
Від сильного удару автомобіль «Volkswagen Polo» відкинуло на тротуар, де стався наїзд на групу людей: смертельно травмовано малолітню дитину 2018 року народження.
Наразі військовослужбовця-водія затримано, з’ясовуються всі обставини дорожньо-транспортної пригоди та призначено необхідні експертизи.
Крім того, затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.  
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2073