Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2021

На Кіровоградщині військовослужбовця-прикордонника засуджено до 2 років службового обмеження

/

За підтримання публічного обвинувачення Військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону Південного регіону України, Новомиргородський районний суд Кіровоградської області визнав винним військовослужбовця прикордонного загону Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України в умисному заподіянні працівникам правоохоронного органу побоїв та легких тілесних ушкоджень, у зв’язку з виконанням цими працівниками службових обов’язків (ч. 2 ст. 345 КК України).
Вироком суду прикордонника засуджено до узгодженого сторонами покарання у виді службового обмеження строком на 2 роки з відрахуванням в дохід держави 20 % із суми грошового забезпечення.
Встановлено, що 11.07.2020 військовослужбовець військової служби за контрактом, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на законні вимоги працівників правоохоронного органу надати посвідчення водія та документи на автомобіль, а також пройти огляд на встановлення алкогольного сп’яніння двічі відмовився.
У подальшому, під час адміністративного затримання, будучи невдоволеним діями правоохоронців, військовослужбовець завдав працівникам поліції побої та легкі тілесні ушкодження.
У судовому засіданні обвинувачений щиро розкаявся та повністю визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення.

кількість переглядів: 960