Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2021

3 роки 1 місяць позбавлення волі ‒ за повторне ухилення від служби: на Одещині засуджено військовослужбовця

/

За підтримання публічного обвинувачення Військовою прокуратурою Одеського гарнізону Південного регіону України, Комінтернівський районний суд Одеської області визнав винним заступника начальника штабу механізованого батальйону військової частини, що розташована в Одеській області, у самовільному залишенні військової частини без поважних причин (ч. 4 ст. 407 КК України) і призначив йому остаточне покарання у виді 3 років 1 місяця позбавлення волі.
Встановлено, що 24.01.2018, військовослужбовець військової служби за контрактом, з метою тимчасово ухилитися від обов’язків військової служби, самовільно залишив розташування військової частини та був відсутній до 14.01.2019, коли самостійно з’явився в суд.
Раніше за аналогічний злочин Волноваський районний суд Донецької області засудив його до покарання у виді позбавлення волі на строк до 3-х років.
У судовому засіданні обвинувачений щиро розкаявся, активно сприяв у розкритті злочину та повністю визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення.

кількість переглядів: 1644