Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2021

Умисне вбивство викраденої людини – на Кіровоградщині судитимуть групу осіб

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Кіровоградського гарнізону Південного регіону України, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно групи осіб, до складу якої входили солдат військової служби за контрактом однієї з військових частин Збройних Сил України та його близький родич, за обвинуваченням в умисному вбивстві викраденої людини, вчиненому з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб (п.п. 3, 4, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 146 КК України).
Установлено, що вказані особи 20.06.2020, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, у м. Олександрія, Кіровоградської області, з мотивів помсти за вчинену крадіжку майна, викрали громадянина 1987 року народження з території чужого домоволодіння та, завдавши численні удари в життєво важливі органи, скинули його у колодязь.
У подальшому потерпілого облили горючою речовиною та підпалили, в результаті чого він отримав опіковий шок, від якого помер.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1142