Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2021

Хабар за призначення на посаду в Міноборони України – на Одещині судитимуть особу

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України, 28.01.2021, до суду направлено обвинувальний акт стосовно громадянки Б. за підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі за вчинення дій з використанням службового становища та заволодіння чужим майном шляхом обману і зловживання довірою (шахрайство), що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 369, ч. 2 ст. 190 КК України).
За даними слідства, вказана громадянка обвинувачується в тому, що у листопаді 2020 року, бажаючи шахрайським способом заволодіти грошовими коштами, підбурила громадянина надати службовій особі Міністерства оборони України неправомірну вигоду в сумі 10 тис. дол. США за призначення його на керівну посаду в Головне управління майна та ресурсів Міноборони України.
Протиправну діяльність громадянки припинили Військова прокуратура Одеського гарнізону спільно зі співробітниками військової контррозвідки Департаменту контррозвідки СБУ.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Слідчого управління Головного Управління Нацполіції України в Одеській області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1165