Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2021

Службова недбалість: на Одещині засуджено інженера технагляду Південного УКБ Міноборони України

/

За підтримання публічного обвинувачення Військовою прокуратурою Одеського гарнізону Південного регіону України, Приморський районний суд м. Одеси визнав винним інженера технічного нагляду Південного Управління капітального будівництва Міністерства оборони України у службовій недбалості, неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
Вироком суду вказану особу засуджено до покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з технічним наглядом за будівництвом та реконструкцією строком на 3 роки, від відбування якого засудженого звільнено з випробуванням з іспитовим строком 2 роки.
У суді встановлено, що у 2017 році інженер технічного нагляду під час реконструкції казарми під житловий будинок для військовослужбовців та членів їх сімей у м. Подільську Одеської області не перевірив обсяги виконаних робіт та підписав офіційні документи на оплату підрядних робіт, які фактично підприємство-підрядник не виконувало.
У зв’язку з цим Південне Управління капітального будівництва Міністерства оборони України безпідставно перерахувало комерційній структурі бюджетні грошові кошти на загальну суму 3,7 млн гривень.
У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення.

кількість переглядів: 1232