Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2021

Скоїв ДТП та залишив в небезпеці потерпілу – військовослужбовця засуджено до 6 років позбавлення волі

/

За підтримання публічного обвинувачення Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України, Індустріальний районний суд м. Дніпропетровська визнав винним військовослужбовця-контрактника однієї з військових частин ЗС України в порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої, та в залишенні її в небезпеці (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України).
Вироком суду солдата засуджено до покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.
У суді встановлено, що в липні 2020 року військовослужбовець на власному автомобілі здійснив наїзд на жінку, яка переходила дорогу по пішохідному переходу, та, залишивши її без допомоги, втік з місця події. Від отриманих тілесних ушкоджень 31-річна потерпіла померла в лікарні.
Користуючись тим, що автомобіль не зареєстрований в Україні (реєстрація Республіки Польща), для того, щоб уникнути відповідальності, військовослужбовець покинув його в дворі одного з будинків.
У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень.

кількість переглядів: 1111