Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2021

Дніпровська спеціалізована прокуратура відстояла в суді стягнення до бюджету понад 2,5 млн грн

/

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 27.04.2021 залишено в силі рішення суду першої інстанції за позовом Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері про стягнення з приватного підприємства на користь Міністерства оборони України штрафних санкцій та повернення суми невикористаної попередньої оплати (авансу) на загальну суму понад 2,5 млн гривень.
Встановлено, що між Східним територіальним квартирно-експлуатаційним управлінням та одним з комерційних підприємств у червні 2018 року укладено договір підряду про будівництво будівлі казарми поліпшеного планування у смт Черкаське, Дніпропетровської області.
Однак фірма-будівельник порушила умови договору та визначені в ньому строки виконання робіт, а також не повернула замовнику грошові кошти, отримані в якості попередньої оплати (авансу), внаслідок чого державі завдано збитки.
Отже, завдяки вчасному реагуванню Дніпровської спеціалізованої прокуратури увійськовій та оборонній сфері, її послідовній і наполегливій позиції, яку підтвердив суд апеляційної інстанції, порушені інтереси держави в особі Міністерства оборони України відновлено.

кількість переглядів: 1182