Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2021

40 тис. дол. США хабаря – затримано та повідомлено про підозру виконувача обов’язків начальника філії «Південна» Концерну «Військторгсервіс»

/

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону затримано та повідомлено про підозру виконувачу обов’язків начальника філії «Південна» Концерну «Військторгсервіс» за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, вказаний посадовець, використовуючи службове становище вимагав та одержав неправомірну вигоду за підготовку та підписання документів для передачі одного з об’єктів нерухомого майна, розташованого в м. Одесі, представнику групи приватних підприємців, з подальшим сприянням у перереєстрації права власності на зазначене майно у декілька етапів.
За першу частину одержаної неправомірної вигоди у сумі 40 тис. дол. США вказаний начальник від імені філії «Південна» концерну «Війсьторгсервіс» особисто підготував та підписав договір з підприємцем, після чого і отримав визначену ним суму хабаря.
Наразі Київський районний суд м. Одеси обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 20 млн гривень.  
Викриття злочину здійснювали прокурори спільно зі слідчими Слідчого Управління Головного управління Нацполіції України в Одеській області та оперативними співробітниками Департаменту військової контррозвідки СБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 4415