Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2021

14 тис. грн хабаря: на Херсонщині затримано та повідомлено про підозру співробітників поліції та ВСП

   

За процесуального керівництва Херсонської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) військовослужбовцю Херсонського зонального відділу Військової служби правопорядку та співробітнику сектору реагування патрульної поліції одного з місцевих відділень поліції Головного управління Нацполіції в Херсонській області.
За даними слідства, поліцейський за посередництва працівника військового правоохоронного органу, вимагав та одержав неправомірну вигоду в сумі 14 000 гривень від військовослужбовця за непритягнення його до адміністративної відповідальності (за ст. 130 КУпАП) та повернення вилучених документів, що дають право на керування транспортним засобом.
21.05.2021, під час вчинення злочину, вказаних осіб затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Третього слідчого відділу ( з дислокацією у м. Херсон) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі. Оперативне супроводження ‒ працівники відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБ в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 2340