Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2021

Смертельне зіткнення з асфальтоукладачем: на Кіровоградщині водій військового МАЗу постане перед судом

/

За процесуального керівництва Кропивницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері закінчено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника ремонтної майстерні військової частини за фактом порушення правил водіння або експлуатації машин (ч. 2 ст. 415 КК України).
За даними слідства, наприкінці листопада минулого року солдат військової служби за контрактом, керуючи військовою транспортною машиною – автомобілем МАЗ 6317, не обрав безпечного інтервалу й допустив зіткнення з асфальтоукладачем та наїзд на трьох громадян, які здійснювали ремонтні роботи з укладення асфальтного покриття проїзної частини дороги.
В результаті дорожньо-транспортної пригоди один із робітників отримав тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості, інші двоє – загинули на місці події.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Кропивницькому) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1659