Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2021

У Дніпрі за апеляцією Дніпровської спеціалізованої прокуратури фірму-будівельника зобов’язано сплатити 3,3 млн грн

.

Північний апеляційний господарський суд, задовольнивши апеляційну скаргу Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, скасував рішення суду першої інстанції та постановив нове, яким одну з комерційних структур м. Києва зобов’язав сплатити понад 3 млн грн штрафних санкцій та невикористаного авансу.
Установлено, що у липні 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю та Східним територіальним квартирно-експлуатаційним управлінням укладено договір підряду щодо будівництва будівлі казарми поліпшеного планування у смт Гвардійське Дніпропетровської області.
Однак фірма-будівельник наданий аванс у повному розмірі не використала й не повернула замовнику, а також порушила обумовлені договором строки виконання будівельних робіт, у зв’язку з чим Дніпровська спеціалізована прокуратура звернулась до суду з позовом.
Господарський суд м. Києва відмовив у задоволенні позову прокуратури, втім суд апеляційної інстанції, підтримавши позицію прокурора, позовпро стягнення штрафних санкцій та повернення суми невикористаної попередньої оплати за договором підряду на суму 3,3 млн грн задовольнив у повному обсязі.

кількість переглядів: 2358