Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2021

На Запоріжжі заступника командира військової частини притягнуто до адміністративної відповідальності

/

Прокурори Запорізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері 13.07.2021 склали протокол про вчинення військового адміністративного правопорушення стосовно заступника командира військової частини з тилу за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 2 ст. 172-15 КУпАП).
Встановлено, що через недбалість вказаного посадовця, зокрема, непризначення ним на період відпустки начальника складу тимчасово відповідальної особи за роботу складу та збереження майна, стало можливим вчинення іншими особами кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України.
Так, у червні 2021 року слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі, за процесуального керівництва Запорізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, затримали двох військовослужбовців цієї військової частини під час збуту ними викраденого військового майна з речового складу. При цьому ключі та печатки від складу незаконно знаходились у військовослужбовця, який до нього відношення не мав. 
Рішенням Шевченківського районного суду м. Запоріжжя 16.08.2021 заступника командира військової частини визнано винним у вчиненні військового адміністративного правопорушення та накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі 2465 гривень.

кількість переглядів: 1498