Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2021

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

/

Указом Президента України Володимира Зеленського від 24.08.2019 29 серпня відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
Україна вшановує своїх  синів, полеглих під Іловайськом. За офіційними даними, під час Іловайської операції і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі» 366 українських воїнів загинули, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 – потрапили у полон.
У цей День приспускають Державні Прапори на будівлях органів влади, державних підприємств, установ і організацій, обмежуються розважальні заходи.
Згадуючи Іловайську трагедію, яка стала надважким випробуванням для всєї нації, українці зрозуміли, що в умовах гібридної війни потрібно сподіватися лише на власні сили, що право бути незалежними необхідно виборювати.
Наш героїчний народ пережив не одну війну, на яких було чимало програних битв. Попри це українці залишаються нескореними, волелюбними й хоробрими!
Вічна пам’ять і слава воїнам, які полегли під Іловайськом й усім захисникам, які в боях за Україну та українську державність віддали свої життя!
Пам’ятаймо про те, яким тернистим був шлях нашого народу до омріяної свободи, скільки поколінь борців за волю полягли в нерівних боях. Пам’ятаймо про наших полеглих Героїв, які допомагають нам тримати прапор свободи!
Слава Україні! Героям слава!

кількість переглядів: 1134