Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2021

Нестача військового майна на суму понад 800 тис. грн: у Дніпрі судитимуть начальника військового містечка

/

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно начальника військового містечка однієї з військових частин ЗС України за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 3 ст. 425 КК України).
Встановлено, що вказаний військовослужбовець, у період з 26.09.2018 по теперішній час фактично виконував обов’язки начальника складу бойової підготовки військової частини. Будучи матеріально-відповідальною особою за військове майно, яке зберігалось у сховищі, через недбале ставлення до служби, він неналежно організовував зберігання військового майна. Внаслідок чого було допущено нестачу та втрату товарно-матеріальних цінностей (іншого військового майна) на складі бойової підготовки частини на загальну суму понад 800 тис. гривень.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Полтава.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1684