Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2021

10 тис. грн за успішне складання державного іспиту: у Дніпрі судитимуть завідувача кафедри військової підготовки

/

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно завідувача кафедри військової підготовки Університету митної справи та фінансів за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України).
Встановлено, що у серпні 2021 року завідувач кафедри, достовірно знаючи, що курсант кафедри була відсутня на навчальному зборі, у зв’язку з чим не могла бути встановленим порядком допущена до складання державного екзамену та, діючи з корисливих мотивів, з метою власного протиправного збагачення, одержав від неї неправомірну вигоду в сумі 10 тис. гривень.
Отримавши кошти, завідувач кафедри «допоміг» із затвердженням навчальних відомостей за результатами складання іспитів навчального збору, на яких вона була відсутня, що надало їй можливість бути допущеною та скласти державний іспит, здобувши у подальшому відповідне військове звання.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2264