Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2021

У Миколаєві попереджено розкрадання запчастин до військової техніки на суму майже півмільйона гривень

/

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону викрито службових осіб Державного підприємства «Миколаївський бронетанковий завод» на заволодінні військовим майном (ч. 2 ст. 191 КК України).
 
Встановлено, що під час виконання державного оборонного замовлення двоє відповідальних осіб держпідприємства, зловживаючи службовим становищем, шляхом внесення неправдивих відомостей до відповідної документації, заволоділи майном, призначеним для ремонту військової техніки в районі проведення ООС.
У подальшому вони намагалися «збути» ці деталі жителям Закарпатської області. Однак, завдяки спільним скоординованим діям правоохоронних органів їх злочинна діяльність була викрита та зупинена.
Зазначимо, що вартість вказаних запчастин до БТР становить майже півмільйона гривень.  
Наразі проводиться огляд місця події, обшук та арешт виявленого майна.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі відділення поліції №1 Миколаївського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області.
Оперативний супровід – працівники спецпідрозділу контррозвідки Управління Служби безпеки України в Миколаївській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 3882