Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2021

Розтрата та відмивання бюджетних коштів: судитимуть посадових осіб Білгород-Дністровського прикордонного загону та підприємця

/

За процесуального керівництва Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно трьох посадових осіб Білгород-Дністровського прикордонного загону та фізичної особи-підприємця, які обвинувачуються у розтраті бюджетних коштів, службовому підробленні та легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 27 ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України).
Встановлено, що у грудні 2018 року начальник Білгород-Дністровського прикордонного загону, у змові зі своїм заступником та заступником начальника відділу забезпечення спільно розтратили бюджетні кошти, шляхом укладення фіктивних договорів на виконання ремонтних робіт адміністративної будівлі військового містечка «Градениці».
Викрадені кошти, у сумі понад 330 тис. грн, з метою приховання їх злочинного походження та переведення у готівку, були переказані на рахунок фізичної особи-підприємця.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2530