Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2021

Забив до смерті командира – на Херсонщині судитимуть солдата

/

За процесуального керівництва Херсонської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно військовослужбовця контрактної служби однієї з військових частин ЗС України за фактом заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України).
Встановлено, що вказаний військовослужбовець 02.09.2021, перебуваючи у місті Генічеськ Херсонської області разом зі своїм безпосереднім начальником – командиром взводу розпивали алкогольні напої. Під час раптово виниклого конфлікту, будучи невдоволеним висловлюваннями в адресу свого брата – інваліда, солдат завдав командиру безліч ударів руками та ногами в різні ділянки тіла й голови, а також здавлював руками його шию.
Від отриманих травм, які виявилися несумісними з життям, потерпілий помер.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Генічеського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2826