Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2021

2 роки позбавлення волі за корупційний злочин: Дніпровська спецпрокуратура відстояла законність вироку в апеляції

/

Дніпровський апеляційний суд 23.12.2021 року відмовив в задоволенні апеляційної скарги обвинуваченого на вирок Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська, яким головного спеціаліста відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Новомосковського міськрайонного управління юстиції визнано винним у пропозиції здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави за надання неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 369-2 КК України) та засуджено до покарання у виді 2 років позбавлення волі.
Встановлено, що головний спеціаліст міськрайонного управління юстиції, у березні 2016 року, запропонував громадянину Х. за неправомірну вигоду в сумі 2300 дол. США вплинути на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, щодо реєстрації документів на отримання громадянами права власності на будинки.
Під час контрольованого передавання грошових коштів правопорушник був затриманий на місці злочину.
Обвинувачений, не визнавши своєї вини у скоєнні злочину, подав до суду апеляційну скаргу, втім суд, підтримавши позицію прокурора, відмовив стороні захисту у задоволенні скарги та вирок суду першої інстанції залишив у силі.
 

кількість переглядів: 2398