Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.12.2021

Ухилення від сплати податків на суму понад 3,3 млн грн – судитимуть колишнього голову ліквідаційної комісії підприємства МО України

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону 30.12.2021 до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього голови ліквідаційної комісії одного із державних підприємств Міністерства оборони України за фактом ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 КК України).
Встановлено, що у грудні 2019 року, під час подання податкової декларації з податку на додану вартість, вказаний посадовець приховав об’єкти оподаткування, які існували у підприємства. Внаслідок цього до бюджету не надійшли грошові кошти на загальну суму понад 3,3 млн гривень.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Довідково: санкція статті, передбаченої ч. 1 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації, незалежно від форми власності, якщо ці діяння призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у значних розмірах), (в редакції КК України на час вчинення злочину) передбачає покарання у виді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

кількість переглядів: 2639